top of page

 השאלות הכי מסקרנות בעיצוב פנים

בעקבות השאלות הרבות שמגיעות אלינו בנושא עיצוב פנים ותהליך של פרויקט תכנון ועיצוב, בחרנו את השאלות הכי מסקרנות שחזרו על עצמן הכי הרבה ולהן השבנו תשובות מנקודת המבט שלנו ומהניסיון שלנו בעבודה בתחום.

1. איפה למדנו עיצוב פנים?

אנחנו בחרנו ללמוד במסלול האקדמי המכללה למנהל (שם גם הכרנו). קיבלנו מהמכללה רושם טוב ותחושת ביטחון שיש על מי לסמוך והרגשנו שזה המקום בו נוכל לקבל כלים לפיתוח חשיבה יצירתית, חדשנות וביטוי אישי בנוסף לידע פרקטי ומקצועי.

 

2. האם כדאי לימודי תעודה או לימודי תואר?

אין תשובה חד משמעית לשאלה והיא משתנה בהתאם לסטטוס שאתם נמצאים בו ולפרמטרים נוספים כמו גיל, מיקום, תקציב וכו'. בנוסף לתחושה האישית שלכם לגבי התחום וכמה אתם רוצים להרחיב ולהעמיק את הידע בעיצוב פנים.

כמו בכל דבר, יש יתרונות וחסרונות לכל אחד מהמסלולים והשאלה מה עדיף היא אינדיבידואלית. מה שכן אפשר להוסיף בעניין מניסיון אישי שלנו, שלימודי תואר כוללים בתוכם הרבה תכנים עיוניים, קונספטואליים ויצירתיים בנוסף לפרקטיקה ולכן הוא גם ארוך יותר.

 

3. האם כדאי לעבוד כשכיר/ה או לצאת לדרך עצמאית?                                         לדעתנו כדאי להתחיל לעבוד באחד ממשרדי עיצוב פנים ואדריכלות ולצבור ניסיון בתחום ואז לצאת לדרך עצמאית. עבודה במשרד מאפשרת רכישת מיומנויות שרטוט ותכנון, הכרות של חומרי הגמר השונים, תהליכי עבודה בשטח וכמובן התנהלות מול לקוחות וליווי פרויקט פרטי או מסחרי מקרוב.

 

4. איך עיצוב פנים משפיע על החיים שלנו?
אנחנו רואות בעיצוב פנים כדבר שהופך חלל לבית. הוא עוסק בכל הפרטים הקשורים לחללים הפנימיים של הבית מתוך ההבנה שכל פרט משפיע בצורה כזו או אחרת על הנראות העיצובית של החלל ועל כל השימושים אשר נעשים בו. עיצוב פנים משפיע על ההרגשה הכללית שלנו, על איכות החיים שלנו ועל האופן בו אנו מתייחסים אל הבית שלנו וככל שנשקיע יותר במרחב הפרטי שלנו, שנטפח אותו ונעניק לו את תשומת הלב הראויה, כך גם נרגיש טוב יותר ונוח יותר בבית שלנו.

 

5. מה תפקידו של מעצב פנים?     

תפקידו של מעצב פנים הוא יצירת חלל מגורים מדויק ונכון, שייתן מענה לרצונות והצרכים ויהפוך לבית המקבל חיים ואופי עבור מי שנמצא בו. בתהליך כזה המעצב פנים אחראי על הגדרת פרוגרמה וצרכים, תכנון וחלוקת החלל, תכנון תשתיות אינסטלציה וחשמל לצד  מעטפת עיצובית הכוללת בתוכה קונספט וסגנון עיצובי, בחירת חומרי הגמר השונים (ריצוף כללי/ פרקט, ריצוף וחיפויים לחדרי רחצה, מוצרי סניטריה (ברזים/אסלות/כיורים), תכנון המטבח וחדרי הרחצה ועד לבחירת הרהיטים, האביזרים, הטקסטיל ומיקומם בחלל.  

 

6. באיזה שלב רצוי לקחת מעצב פנים?                                                             תהליכי תכנון ועיצוב פנים מורכבים מהרבה שלבים ולוקחים זמן ולכן ככל שתקדימו, תאפשרו לעצמכם ולמעצב, תהליך יעיל ומדויק, חיסכון בזמן וכסף לצד חיבור אישי ונכון.

 

7. איך בוחרים מעצב פנים?

יש כמה דרכים להגיע למעצב, זה יכול להיות מחשיפה ברשתות, מפה לאוזן או ממפגש מקרי, אבל איך תדעו אם כדאי שהוא יעצב את המקום הכי חשוב עבורכם, הבית שלכם? חשוב לראות פרויקטים קודמים של המעצב ולהתחבר לסגנון והקו העיצובי שלו, לאחר מכן לערוך שיחה קצרה או אפילו פגישה ולוודא שיש חיבור אישי טוב, זה חלק גדול בהצלחה של תהליך.  

 

8. האם כדאי לאמץ טרנדים בעיצוב פנים?

מאחורי בחירת חומרי גמר, נגרות וריהוט יש מחשבה רבה ואנחנו סבורות שכדאי לבחור בכאלו שישמשו אתכם לטווח ארוך, שישקפו את טעמכם האישי, שיהיו פרקטיים ואיכותיים ונטולי גחמות של טרנדים שהולכים וחולפים, אבל עיצוב הבית הוא כל כך רחב ומאפשר את המקום ללכת עם אינטואיציה ורגש כשיש חיבור עמוק לפריט או חומר 'טרנדי'.

 

9. האם אפשר לעצב בתקציב מוגבל?

התקציב הוא פרמטר שקבוע מראש ובהתאם אליו מגדירים את סדר העדיפויות מבחינת התכנון והעיצוב- כמה תקציב יוקצה לכל חלל, מה יכנס בתקציב, מה הכרחי ומה פחות. כאשר התקציב מוגבל, אנו ממליצות לתעדף דברים לפי רמת חשיבותם ובהתאם לצרכי בני הבית, כך שהתוצאה שתתקבל תהיה שלמה והרמונית. אין ספק שזה הופך את התהליך ליותר מאתגר אך בהחלט אפשרי.

 

10. איך מגדירים תקציב לפרויקט?

ניהול תקציב בפרויקט הוא דבר אתגר, במיוחד כאשר מדובר בפרויקט של שיפוץ או תכנון ועיצוב בית, ולכן חשוב מאוד להגדיר תקציב מראש ולבחון מהו הסכום שאתם מעוניינים ולא פחות חשוב, יכולים להשקיע על מנת להגיע לתוצאה האידיאלית. העלות של עיצוב בית תלויה בהמון משתנים: האם מדובר בשיפוץ קוסמטי או מן היסוד? כמה חדרים יכלול הפרויקט? מה מצבן של התשתיות השונות? האם אתם מתכננים לקנות ריהוט חדש או להשתמש בריהוט קיים? האם תיעזרו באנשי מקצוע או שתעשו בעצמכם? שאלות אלו ודומות להן יעזרו לכם להבין את הרצונות והצרכים שלכם ובהתאם אליהם את התקציב הדרוש לכך. ברגע שאתם יודעים כמה כסף תוכלו להשקיע, הקצו מראש חלק קטן מהתקציב להוצאות בלתי צפויות, זה חשוב כי בפרויקטים כאלו יכולים להיות עיקובים/ שיבושים שכדאי לקחת בחשבון. בין אם אתם עושים את זה בעצמכם או בין עם מעצב פנים, על מנת להגדיר תקציב ולהישאר במסגרת שלו כדאי להכין פרוגרמה, ומה הכוונה? רשימת רצונות, צרכים, חלומות וציפיות שלכם מהפרויקט ומה תרצו שיהיה כלול בו. בנוסף ערכו סדרי עדיפויות- חשבו על הסדר הנכון לעשות דברים, ביצוע דברים בסדר הנכון ותוך הקדשת מחשבה יכול לחסוך לכם זמן וכסף בעתיד. מעבר לרצונות והצרכים שלכם דעו מראש גם על אילו דברים אתם מוכנים להתפשר באופן כללי. עכשיו כשאתם יודעים מה אתם רוצים וצריכים ומודעים לתקציב שאתם יכולים להשקיע הגיע הזמן למצוא את אנשי המקצוע הנכונים שיעזרו לכם להוציא את כל התכניות אל הפועל. ערכו השוואת מחירים, קבלו הצעות מחיר מספקים שונים ואל תתפשרו על איכות.

bottom of page